Super Mario Odyssey predvodi brojke u zadnjem Nintendovom financijskom izvješću. Premašio je deset milijuna prodanih primjeraka, 10,41 milijun, ako ćemo biti precizni.

Ta brojka je zaključno s 31. ožujkom ove godine, što znači kako je preko pola korisnika Switch konzole kupilo igru, pošto je konzola prodana u 17,79 milijuna primjeraka. Svakako impresivna prva godina za Switch.

Što je sa ostalim igrama? Mario Kart 8 Deluxe je na 9,22 milijuna, također preko više od 50% u odnosu na broj prodanih konzola. Zelda je blizu pola, Breath of the Wild je trenutno na 8,48 milijuna, dok je Splatoon 2 na 6,02 milijuna. Brojka uključuje sve prodane primjerke, od primjeraka pakiranih s konzolom pa do digitalnih primjeraka.

Kliknulo je za Nintendo

1-2 Switch je na 2,29 milijuna, Arms na 1,85 milijuna, Xenoblade 2 na 1,31, čak je i Kirby Star Allies prešao milijun i dosegnuo 1,26 milijuna. Kada se sve zbroji, prodano je 68 milijuna Switch igri – nešto malo manje od četiri igre po konzoli.

Usporedbe radi, Mario Kart 8 je prodan u više primjeraka na Switchu nego na Wii U, tamo je stao na 8,42 milijuna. A pravo stanje stvari govori da je Wii U konzola prodana u svega 13,5 milijuna primjeraka.

Plan za idućih 12 mjeseci? Prodati još 20 milijuna primjeraka konzole i 100 milijuna Switch igri. Drugim riječima, napraviti barem duplo kao u prvoj godini? Realno? Uz sve što je Switch napravio, bilo bi suludo kazati ne.

Kada već govorimo o kompaniji, najavljeno je kako će dobiti novog predsjednika. Tatsumi Kimishima (68) odstupa s pozicije, nakon što je na njoj proveo dvije i pol godine, a zamijenit će ga Shuntaro Furukawa (46) koji je do sada bio na nadzornom odboru Pokémon Company. U 128 godina povijesti Nintenda, Furukawa će biti tek šesti predsjednik. Kimishima je imao najkraću vladavinu, pošto je uskočio nakon smrti Iwate.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.