EA je pokazao mod karijere za FIFA 23, u kojem će po prvi puta biti velika količina izabranih trenera diljem svijeta. Mnogi od njih iz engleske Premier lige. I igri će ih biti preko 350, a preko trideset će ih biti vjerno replicirano. Ili ćete moći kreirati svoga te sa njime voditi klub po izboru. Ili kreirati svoj klub.

Jedna od glavnih ideja iza toga je stvoriti taj filmski osjećaj, od dolaska u klub nakon transfer pa do druženja sa suigračima. Dok će isto biti napravljeno i kod samih transfera, gdje ćete pregovarati sa agentom i igračem. Barem vizualno. Na moju veliku žalost, EA je odustao od Alex Hunter pristupa, pošto je uz njega FIFA 17 bila nešto što morate odigrati. Iako su iduće dva nastavka serijala imala njega, priča nije bila ni upola toliko zanimljiva. Štoviše, postala je previše zaokupljena glamurom nogometa da je izgubila bilo kakav osobni dodir.

Redizajniran je i sistem koji definira igrača. Gdje će ga akcije na terenu, ali i one van terena, pomaknuti prema jednoj od tri glavne karakteristike, koje će sukladno povećati određene atribute. I to neće biti fiksno, nego će se mijenjati kroz karijeru. Možda krenete kao igrač koji voli dodavati i kreirati šanse, a kroz karijeru postanete vrhunska egocentrična zvijezda kojoj je samo do golova.

Kao novitet je prilika odigravanja ključnih momenata utakmice. To je za one kojima se ne igra cijela utakmica nego samo velike prilike, koje će iskoristiti ili ne. U glavnom, dolazi mnogo zanimljivih ideja koje možete vidjeti u videu. Ali isto tako možete vidjeti koliko loše igraju AI obrane. Kao da se prolazi nožem kroz maslac. Sve to dolazi 30. rujna za PC, PlayStation, Xbox i Switch. Uz napomenu kako neke gameplay promijene neće biti dostupne osim ako nemate PC ili konzolu nove genracije.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.