Prije tri godine ArenaNet izdao je Guild Wars 2, u međuvremenu su skupili pet milijuna prodanih primjeraka, a ja ću u bilo koje doba dana ili noći kazati kako se radi o sjajnoj MMORPG igri koja je malo po malo postajala bolja.

Nisam baš zadovoljan nekim stvarima oko Heart of Thrones ekspanzije, ponajprije pristupom koji je bio oko nje. Neovisno o tome, sada sam dobio odgovor na pitanje koje me zanimalo – sada znam kako Heart of Thrones izlazi 23. listopada. Za manje od 60 dana!

Guild Wars 2 Laryssa
Kraljica u crvenom ujedno je Nectromancer!

To je dobra vijest za mene, ima još jedna, a prije nje ću vam kazati dobru vijest za vas koji do sada niste igrali Guild Wars 2. Od danas on postaje besplatan. Nemojte to zvati free-to-play modelom zato što se Guild Wars 2 nikada nije naplaćivao na mjesečnoj bazi, kupili bi igru i igrali koliko god želite. Sada je više ne morate ni kupiti, sada je samo možete skinuti i igrati, što nije ponuda koja traje samo danas nego zaokret u poslovnom modelu.

Bit će neke restrikcije ako se odlučite na besplatan račun, ponajprije zbog toga kako ne bi poremetili kompletnu ekonomiju igre kao zli gold seller. Moći ćete imati manje likova i manje mjesta za predmete koje nađete, a ako se želite osloboditi okova morat ćete kupiti ekspanziju.

Vratimo se na meni važne stvar. Raidovi dolaze u Guild Wars 2. Jedna stvar koja mi je nedostajala napokon dolazi i to u skupinama od deset ljudi. Prvi raid će se otvoriti nedugo nakon izlaska, pogodite čega, ekspanzije, a zatim će se po krilima dodatno širiti.

Ja sam sretan, a vi?


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.