U ponedjeljak je Paradox Interactive imao prezentaciju nadolazećih naslova i nadogradnji za one koji su već izašli. Bio je to jedan zanimljiv događaj koji je predstavio dosta stvari, ali je isto tako bio jedan koji je izgledao tako nespretno napravljen. Sama prezentacija je bila na sve strane, malo drvena, gdje su svi izgledali kao da ne pripadaju tamo. Gdje su bili pokušaji šala koji nikako nisu uspjeli baš sjesti kao spada, čak i ono slavlje na kraju je izgledalo forsirano. Sve to je nekako negativno utjecalo na tu prezentaciju, ujedno pokazalo kako Paradox još nije veliki izdavač, ali da znaju napraviti proizvode koji ljudi vole.

Prezentaciju su otvorili uz The Lamplighters League, taktičku igru u pulp stilu. Uvijek je super vidjeti novu igru, samo na žalost ovo je jedna od onih koje je puno zabavnije igrati nego slušati o njoj. Pogotovo kada je prvi nastavak serijala, ako igra ima prethodnika ima i fanove te puno jasniju ideju kako sve točno funkcionira pa ju je puno zahvalnije predstaviti. Druga velika nova igra doći će na kraju prezentacije.

Do tada smo imali najave DLCova za postojeće igre, kao i najave nekih manjih naslova koji dolaze veoma brzo. A jedna od zanimljivijih crtica je Life By You, igra koja konceptom jako podsjeća na Sims, što ne čudi kada je vodi čovjek koji je nekada bio šef te igre. Puno više o njoj ćemo saznati nešto kasnije ovog mjeseca. To je veoma zanimljiv potez, zato što je Paradox jednom već profitirao na franšizi koju EA ima. Razlika je velika, SimCity je došao u slično vrijeme i potpuno promašio očekivanja koje su fanovi imali. Dok Sims ima monopol nad žanrom. I prilično su dobri u tome što rade. To na znači da na tržište nema mjesta, naprotiv, samo da će biti puno teže probiti se.

Kada već govorimo o toj drugoj igri, Cities Skylines došao je u pravo vrijeme prije osam godina. Milijuni igrača, milijarde sati, gradovi koji imaju zbirnu populaciju skoro sto puta veću nego zemlja ima. Što je jasna pokazatelj uspjeha, a ono što se dugo očekivalo i sve više nagađalo, kako DLCovi više nisu dolazili istom brzinom, je nastavak. I tako, kao veliko finale tu je bio Cities Skylines 2. Igra kojoj se osobno veselim, no gdje mi je vrlo jasno da će prva verzija igre imati problem imati sav sadržaj koji je trenutno dostupan u jedini. Uključujući skoro pola milijuna modova koje su članovi zajednice napravili. Bit će to izazov i bit će zanimljivo vidjeti što će igrat nuditi u startu, a što godinama nakon izlaska. Baš kao što je prvi nastavak to napravio.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.