Nintendo nam je najavio kako će njihova NX konzola, što je i dalje samo kodno ime, doći na tržište u ožujku 2017. godine. To znači kako će Nintendo promašiti izlazak za Božić ove godine, znate ono doba kada prodaja svega cvate.

Iste te godine dolazi nam i Zelda za Wii U, koja će sada i službeno izaći za NX konzolu – tako će se ostvariti glasina o kojoj se već neko vrijeme govori. I ne samo to, sada napokon sa sigurnošću znamo kako je NX konzola u izradi. Datum nije poznat, ali je za vjerovati kako će izaći kada i NX konzola, time ponoviti Twilight Princess manevar koja je istovremeno izašla za Game Cube i Wii.

Upravo će Zelda biti fokus ovogodišnje E3 konferencije, dok će NX neće niti pojaviti tamo. Ne samo to, Zelda bi trebala biti jedina njihova igriva igra.

Sve ove informacije dolazi iz Japana gdje je Nintendo objavio svoje financijske rezultate.

Za 2016. godinu Nintendo je pripemio Pokémon Sun/Moon, Kirby: Planet Rebobot i Metroid Prime: Federation Force, sve redom za 3DS. Na toj konzoli Animal Crossing: Happy Home Designer skupio je preko tri milijuna prodanih primjeraka, Pokémon Super Mystery Dungeon dosegnuo je 1,2 milijuna, ali sve to nije pomoglo da globalna prodaja 3DS naslova padne.

Wii U prodaja kaže: Splatoon 4,27 milijuna, Super Mario Maker 3,52 milijuna. Velika je šteta što Wii U nikada nije potpuno zaživio, već na samom svom početku našao se u problemima, a taj trend se nastavio do danas. Po pitanju onoga što ove godine dolazi za tu konzolu trenutno smo na samo jednom imenu – Paper Mario: Color Splash.

Jedina dobra točka za Nintendo bile su Amiibo figurice i karte – 24,7 milijuna figurica, 28,9 milijuna karata.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.