Nintendo je objavio kako je Switch skupio 10 milijuna prodanih primjeraka u devet mjeseci koliko je konzola na tržištu. Impresivne brojke, i to prije Božića, kada se očekuje kako će biti priličan interes za konzolom.

Kako i ne bi bio. Nintendo je morao napraviti nešto nakon razočaranja zvanog Wii U. Zato je u istoj godini, prvoj godini konzole, lansirao Zelda i Super Mario igru. I to se pokazalo kao uspješan potez. Dodajte na to neke Wii U portove, kao Mario Kart, ili prilično dobar uspjeh mnogih indie igri, koje su prodale više na Switchu nego na ostalim platformama (zato što još nije zasićeno tržište) i uspjeh je logičan slijed događaja.

Uz nedavnu najavu kako je Sony skupio 70 milijuna prodanih primjeraka za svoj PlayStation 4, nema previše smisla pričati o tome može li Switch postati broj jedan. Ali bi mogao postati broj dva ako ovako nastavi. Xbox One je po procjenama na između 25 i 30 milijuna prodanih primjeraka i ne vidi se neki iskorak kakvog je primjerice Sony napravio u prošloj generaciji. Kada smo kod prošlih generacija, treba kazati kako je Wii U skupio 13,56 milijuna prodanih primjeraka u 5 godina. Za očekivati je da će ih Switch prestići, lako moguće i prije prvog rođendana.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.