Radujte se narodi. Stellaris dolazi na konzole, objavio je Paradox Interactive u sklopu Gamescom tjedna.

Švedski razvojni studio, a i izdavač, odlučio se za australski studio Tantalus Media koji će pomoći da Stellaris: Console Edition dođe na PlayStation 4 i Xbox One kao prva grand strategy igra za konzole. Spomenutom studiju to nije nepoznanica, lani su za Paradox istu stvar napravili za Cities Skylines. I napravili su prilično dobar posao.

Sve ono što ste upoznali na PC verziji dolazi na konzole. Zapravo ne sve, barem ne odmah. Trenutni plan je 1.7 verzija igre, a na raspolaganju će biti dvije verzije – standardna i deluxe (koja uključuje Plantoids Species Pack, Leviathans Story Pack i Utopia ekspanziju). Nakon toga će i jedna i druga verzija igre dobivati DLC podršku. Dva DLCa su već spomenuta u Deluxe izdanju, PC verzija ima još tri dodatna, a i šesti je na obzoru.

Stellaris je bio novi korak i za Paradox, SF grand strategy. Svijetlo dana ugledao je u svibnju 2016. godine, a od tada pa do danas prodao se u preko 1,5 milijuna primjeraka diljem naše planete. Ako Paradox ima podatke za prodaju van planete, onda nam to nije javio. Baš kao što nam nije javio kada dolazi spomenuta verzija za PS4 i Xbox One.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.