Civilization VI wallpaper

Dan kojeg sam očekivao je stigao – Civilization VI je službeno najavljen.

Službena objava bila bi mi dosta da me prođu trnci, ipak mi je ovo jedan od najdražih serijala u povijesti, a prethodni nastavak jedna od najboljih igri koje sam igrao (iako su svi redom bili fantastični u svoje vrijeme). No nismo dobili samo najavu – dobili smo trailer (koji je sjajan), datum izlaska (koji je ove godine) i Steam stranicu gdje sam igru ekspresno dodao na listu želja (čudim se kako sam se suzdržao od kupnje).

Rekoh datum izlaska – uzmite marker i zaokružite 21. listopad na svojim kalendarima, tada dolazi Civilization VI i njegovih ‘još jedan krug’. Besane noći, evo me.

Na Steam stranici navode se značajke igre u kojima se spominju ogromni gradovi s posebnim distriktima te još veća i bogatija carstva, ubrzavanje istraživanja na pojedine načine (tehnologije vezane uz oceane će biti lakše onima koji žive uz oceane nego onima koji žive u centru kontinenta), dinamična diplomacija (tu očekujem jako puno, pogotovo se nadam opciji više civilizacijskih saveza), nove opcije za ‘jedna jedinica po polju’ dizajn u kojoj se slične jedinice mogu na neki način kombinirati.

Bit će i multiplayer što mi ne znači puno, za mene je ovo igra u kojoj uživam u solo igranju, za početnike bit će novi tutorial sistem kako bi se lakše uključili u igru, dok će za veterane biti puno detalja uz pomoću kojih će njihova civilizacija biti jača nego ikada prije.

2016. godina upravo je postala još bolja. Civilization VI će biti sjajan dodatak svemu što je do sada izašlo i svemu što tek treba izaći.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.